UdkantsCon

UdkantsCon er Føniks’ årligt tilbagevendende rollespilskongres. Konceptet bag UdkantsCon er at lave en underholdende, afslappet og hyggelig kongres, der er billig at deltage i med fokus på rollespil, brætspil og figurspil.

UdkantaCon 3 finder sted d. 13. – 16. februar 2020 i Ungdomshuset, Nørregade 60, Odense C.

Se programmet over de forskellige aktiviteter på UdkantsCon. Følg også UdkantsCon på Facebook-gruppen og tilkendegiv din deltagelse på Facebook-eventet

Hvis du ønsker at overnatte skal du booke en af vores 28 sovepladser ved at sende os en mail på udkantscon@foeniks.org Overnatning foregår i et klasselokale og du skal selv medbringe sovegrej.

På UdkantsCon gælder disse simple regler, for at alle kan få den bedste oplevelse.

Historie

Kongressen blev afholdt første gang i 2014, som erstatning for Vintersol, en kongres afholdt af Rollespilsforeningen Solhverv i årene 2006 – 2013. De første fire år hed kongressen Bodega-Con og blev afholdt af Rollespilsforeningen Rottehullet. I 2018 skiftede Bodega-Con navn til UdkantsCon og udvidede konceptet fra Bodega til Udkantsdanmark. Dette skete som følge af Rottehullet og Solhvervs fusion i 2017.

Bordrollespil

Scenarierne til UdkantsCon er sjove, underholdende og ikke så seriøse eller selvhøjtidelige. Desuden er de max tre timer lange. Der spilles i nogle små lokaler på 3. salen i Ungdomshuset. Se en beskrivelse af scenarierne på UdkantsCon her.

Figurspil

UdkantsCon har masser af terræn til både Warhammer Fantasy og 40K. Vi har også baner mv. til Blood Bowl og der vil også være en enkelt spilleplade til Frostgrave. Hvis du spiller Warhammer skal du bare tage dine figurer med og så finder du helt sikkert nogen at spille med. Derudover vil der også være plads til mindre figurspil som Frostgrave, Blood Bowl og bilspillet Devil’s Run. Brug gerne vores facebook-gruppe til at koordinere med hinanden på forhånd.

Figurspillerne holder til på 1. salen i Ungdomshuset.

Brætspil og kiosk

På UdkantsCon fylder brætspil en del. Vi har en stor samling, som står til fri afbenyttelse i brætspilsområdet. Du er også mere end velkommen til at køre et brætspil – det kan både være et kendt spil, eller dit eget spil, som du gerne vil fremvise eller teste. Det er også en god måde at møde nye mennesker på hvis man ikke kender så mange på UdkantsCon. Brætspilsområdet er i stueetagen i Ungdomshuset. Her finder du også en lille kiosk, som sælger sodavand, snacks og franske hotdogs til billige priser.

Priser

Der bliver uddelt præmier til UdkantsCon for bedste scenarie, bedste brætspil og bedste rollespiller. Sidst men ikke mindst er der præmie til vinderen i den traditionelle midnatsdart-turnering. Denne turnering afholdes på grund af Rollespilsforeningen Rottehullets oprindelse, da foreningen i sin tid opstod som en dartklub.

Café Hullet

Café Hullet er den lille bar på UdkantsCon, som sælger Vestfyen Classic og Fernet Branca, spiller god dansk musik som John Morgensen og De Glade Sømænd og generelt skaber en sjov og hyggelig stemning. Der afholdes et helcon-live i ingame-zonen i baren, som man dog uden videre kan forlade. Her ligger det brune værtshus Café Hullet, og spillet handler om at rafle, fyre anekdoter af, læse Ekstrabladet, ringe med omgangsklokken, og hvad man ellers laver på en bodega.

Arrangør-team

Arrangørerne bag UdkantsCon er Jakob Arndal, Lise Rasmussen, Martin Schjönning, Pia Guldager og Viola Frøjk. Under connen skiftes arrangørerne til at være den “ansvarlige arrangør”, som man kan kontakte med spørgsmål og andre henvendelser. Det vil fremgå her og på et skema til connen, hvem der er ansvarlig på hvilke tidspunkter.